Brf Energi

Om Brf Energi

Webbsidan Brf Energi är ett verktyg för bostadsrättsföreningar att jämföra sin egen energianvändning med andra föreningars energianvändning och dela erfarenheter och tips kring hur energianvändningen kan minskas. Föreningar som till det yttre verkar väldigt lika kan ändå ha stora skillnader i energianvändning. Genom att registrera din förening på sidan kan du och andra följa föreningens energianvändning och se vilken effekt åtgärder för att minska energianvändningen har.

Brf Energi är en del i ett forskningsprojekt som utforskar hur energianvändningen i bostadsrättsföreningar kan minskas. Projektet drivs av Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm i samarbete med Metry, HSB, och ElectriCITY, och det finansieras av Energimyndigheten genom programmet E2B2. Bostadsrättsföreningar över hela Sverige är välkomna att registrera sig för att dela och jämföra sin energidata, och eftersom sidan är öppen för alla kan informationen enkelt delas med t.ex. boende eller fastighetsförvaltare. Av integritetsskäl kan endast data för hela föreningar registreras (d.v.s. inte för några enskilda hushåll) och datan är sammanfattad i månadsvis och årsvis användning. I projektet samlar vi i forskningssyfte in data om användning av sidan Brf Energi och vi kan komma att kontakta dig som har registrerat ett konto för att höra om du vill bidra med dina åsikter om sidan som en del i forskningen.

Kakor

Webbplatsen använder kakor för att följa upp hur den används och för att kunna göra löpande förbättringar. Alla som besöker en webbplats som använder kakor måste enligt lag få information om att webbplatsen sätter kakor, vad de används till och hur man kan välja bort dem.

Den information som samlas in är helt anonym och används dels för att förbättra webbplatsen men också som underlag till det forskningsprojekt som som webbplatsen är en del i.

Följande kakor används på webbplatsen:

  • _ga: Används för att identifiera en webbläsare – permanent kaka som sparas i två år.
  • _gid: Används för att identifiera en webbläsare per dag – sparas i 24 timmar.
  • connect.sid: Används för att identifiera webbläsare – sessionskaka som försvinner när du stänger din webbläsare.
  • HAS_BOARDED: Sätts när du klickat dig förbi introduktionen, används för att spara inställningar – permanent kaka som sparas i två år.

Om du som besökare inte accepterar att webbplatsen använder kakor kan du stänga av funktionen via din webbläsares säkerhetsinställningar.

Kontakta oss gärna på info@brfenergi.se om du har några frågor eller synpunkter!

All källkod är släppt under Apache Licence 2.0 och publikt tillgänglig på Github.